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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoBRUSCATTO, M. H.; ZAMBIAZI, R. C.; CRIZEL-CARDOSO, M.; PIATNICKI, C. M. S.; MENDONÇA, C. R. B.; DUTRA, F. L. G.; COUTINHO, E. F. Chemical characterization and oxidative stability of olive oils extracted from olive trees of Southern Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 12, p. 1231-1240, dez. 2017. Título em português: Caracterização química e estabilidade oxidativa de azeites extraídos de oliveiras do Sul do Brasil.

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBUSCATTO, M. H.; ZAMBIAZI, R. C.; CRIZE-CARDOSO, M.; PIARNICKI, C. M. S.; MENDONÇA, C. R. B.; DUTRA, F. L. G.; COUTINHO, E. F. Chemical characterization and oxidative stability of olive oils extracted from olive trees of Southern Brazil. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.52, n.12, p.1231-1240, dez. 2017

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBITENCOURT, C.; DUTRA, F. L. G.; PINTO, V. Z.; HELBIG, E.; BORGES, L. R. Elaboração de bolos enriquecidos com semente de abóbora: Avaliação química, física e sensorial. Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 32, n. 1. p. 19-32, jan./fev. 2014

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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4.Imagem marcado/desmarcadoBITENCOURT, C.; DUTRA, F. L. G.; PINTO, V. Z.; HELBIG, E.; BORGES, L. R. Elaboração de bolos enriquecidos com sementes de abóbora: Avaliação química, física e sensorial. Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 32, n. 1. p. 19-32, jan./jun. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFRIZON, C. N. T.; DUTRA, F. L. G; STURION, J. A.; RIBANI, R. H. Quantification of phenolic compounds by high effciency liquid chromatography in beverages prepared from mate extract with water. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: [s.n.], 2012. CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  23/09/2020
Data da última atualização:  23/09/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  POLI, C. H. E. C.; MONTEIRO, A. L. G.; DEVINCENZI, T.; ALBUQUERQUE, F. H. M. A. R. de; MOTTA, J. H. da; BORGES, L. I.; MUIR, J. P.
Afiliação:  CESAR HENRIQUE ESPÍRITO CANDAL POLI, Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS) - Porto Alegre, RS, Brazil; ALDA LUCIA GOMES MONTEIRO, Universidade Federal do Paraná (UFPR) - Curitiba, PR, Brazil; THAIS DEVINCENZI, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA) - Tacuarembó, Uruguay; FERNANDO HENRIQUE MELO ANDRADE RODRIGUES DE ALBUQUERQUE, CNPC; JULIANO HENRIQUES DA MOTTA, Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS) - Porto Alegre, RS, Brazil; LUIZA ILHA BORGES, Universidade Federal do Paraná (UFPR) - Curitiba, PR, Brazil; JAMES PIERRE MUIR, Texas A&M AgriLife - Stephenville, TX, United States.
Título:  Management Strategies for Lamb Production on Pasture-Based Systems in Subtropical Regions: A Review.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Frontiers in Veterinary Science, v. 7, article 543, Sept. 2020.
DOI:  https://doi.org/10.3389/fvets.2020.00543
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sheep production on pasture plays an important role in subtropical climates around the world, with great economic and environmental relevance to those regions. However, this production is much lower than its true potential in subtropical regions, largely due to lack of knowledge of how to feed grazing lambs, and mitigate gastrointestinal parasite infections. Due to weather instability and the high growth rate of tropical grasses, it is difficult to adjust the quality and quantity of feed consumed by lambs. In addition, due to warm, wet weather during spring, summer, and autumn, gastrointestinal parasite infection can be intense on subtropical pastures. Thus, the objective of this paper is to summarize 17 years of research in southern regions of Brazil testing alternative management for sheep farmers under these challenging conditions. Our review indicates that ewes play important roles raising their lambs. Besides protecting and providing milk, they leave a better pasture structure for lamb nutrition. The use of creep feeding and creep grazing are additional alternatives to improve lamb growth. However, feeding supplementation with concentrate can deteriorate pasture quality at the end of the summer?autumn season. Gastrointestinal parasitic infections can be reduced with improved lamb nutrition, although L3 larvae of Haemonchus contortus can be present at various pasture heights. This indicates that it is difficult to control L3 ingestion solely by manipulating grazing heigh... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Concentrate supplement; Creep grazing.
Thesaurus NAL:  Animal performance; Animal production; Creep feeding; Ewes; Feed concentrates; Feed supplements; Lamb feeding; Pasture management; Pastures; Sheep feeding.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216156/1/CNPC-2020-Art-18.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39644 - 1UPCAP - DD
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